HAMPAISTOON ESTEETTISIÄ JA TOIMINNALLISIA VARAOSIA

14.12.2021

JOS ETUHAMPAASI PITÄISI POISTAA KANNATTAA KYSYÄ UUTTA ARVIOTA KOKENEELTA HAMMASLÄÄKÄRILTÄ HOITOVAIHTOEHDOISTA JA KUSTANNUSARVIOSTA

JOS ETUHAMMAS ON PAHOIN HALJENNUT ALVEOLILUUN SISÄÄN, SILLOIN EI VÄLTTÄMÄTTÄ OLE MUUTA VAIHTOEHTOA KUIN HAMPAAN POISTO. TÄMÄ SELVIÄÄ YLEENSÄ RÖNTGEN-KUVAUKSELLA JA KLIINISELLÄ TUTKIMUKSELLA.

YLEISIMMÄT  PITEMPIAIKAISET KORVAAVAT RATKAISUT ETUHAMMASALUEELLE OVAT IMPLANTIT JA SILLAT.

IMPLANTIT OVAT TOKI NYKYPÄIVÄÄ...MUTTA TOKI MUITAKIN VAIHTOEHTOJA LÖYTYY. ESIMERKIKSI PERINTEINEN SILTA ETUALUEELLE ON ESTEETTINEN JA HYVINKIN TOIMIVA RATKAISU. NYT KUN DIGITAALINEN JÄLJENTÄMINEN ON TULLUT KÄYTÄNTÖÖN NIIN PERINTEISEN SILLAN HINNAT OVAT TIPPUNEET, RIIPPUEN MATERIAALEISTA. HUOMAA TÄMÄ JOS HALUAT KILPAILUTTAA PROTEETTISTA RATKAISUASI. AINA EI PUHUTA SAMOISTA ASIOISTA.

JOS TAAS TOIVOTAAN IMPLANTTIA, TULEE MIETTIÄ ENNALTA MONTA ASIAA... EN AINAKAAN ITSE HALUAISI TEHDÄ POTILAALLE IMPLANTTI-HOITOA JOKA VUODEN PÄÄSTÄ EPÄONNISTUU, TAI EDES MUUTAMAN VUODEN SISÄLLÄ. TÄLLAISTAKIN ON NÄHTY! 

IMPLANTIN LAITTAMINEN ERITYISESTI MUISTUTTAA HYVÄN AUTON HANKKIMISTA.  JOS OSTAA HYVÄÄ JA ARVOKASTA MIKSI LAIMINLÖISI SEN HUOLTOA?

IMPLANTTIEN HUOLLOSSA ME AMMATTILAISET AUTAMME JA NEUVOMME MIELELLÄMME, HOIDON YHTEYDESSÄKIN.  RAKETTI-TIEDETTÄ IMPLANTOLOGIA EI SILTIKÄÄN OLE, MUTTA

VAATII SITOUTUMISTA TULEVAISUUDESSAKIN HYVÄN HOITOTULOKSEN YLLÄPITÄMISEKSI.

TÄSTÄ ESIMERKKINÄ VOISI OLLA TUPAKOIMATTOMUUS, HAMMASVÄLIEN LANKAUS/ VÄLIHARJAUS PÄIVITTÄIN JA SÄÄNNÖLLISET KÄYNNIT HAMMASHOIDOSSA OMAN HOITOVASTEEN MUKAAN ( 3-12 KK VÄLEIN). MYÖS YLEISSAIRAUDET JA LÄÄKITYKSET VAIKUTTAVAT SOPIVAAN YLLÄPITOHOITOVÄLIIN.

TYÖSSÄNI KOHTAAN  MYÖS IMPLANTTEIHIN LIITTYVIÄ TULEHDUKSIA. JOSKUS IMPLANTTI ON EHTINYT TIPPUA POIS JO ENNEN KUIN POTILAS TULEE. SELLAINEN TUNTUMA KUITENKIN ON, ETTÄ OMAA ASIANTUNTIJAN TYÖTÄ EI JUURIKAAN ENÄÄ TARVITA SEN JÄLKEEN KUN POTILAS ITSE OPPII TOTEUTTAMAAN RIITTÄVÄÄ PLAKKIKONTROLLIA.


TERVEISIN JAANA KOSKIMÄKI, ERIKOISTUVA HML PARODONTOLOGIA

OULUN YLIOPISTO

MEHILÄINEN LÄNSI-POHJA OY, HAMMAS- JA SUUSAIRAUKSIEN PKL

ORAL HAMMASLÄÄKÄRIT TORNIO JA KEMI