DENTOFOBIAA ?

25.05.2021

DENTOFOBIA TARKOITTAA HAMMASHOITOPELKOA.

Kuulostaako tutulta?

Älä huoli, sillä hammaslääkäripelko on hyvin yleistä. On esitetty , että jopa 50 % väestöstä kärsisi jonkinasteisesta pelosta.

Hammaslääkäripelon taustalla voi olla aikaisemmat epämiellyttävät kokemukset, vaikka porausäänet, koettu kipu tai alistamisen tunne kun ei itse voi vaikuttaa tilanteeseen. Oman kokemukseni mukaan ei tarvitse olla kovinkaan isosta asiasta kyse kun asiakkaalle tulee se tunne, ettei kaikki hammashoidossa mennytkään ihan putkeen. 

Pelko voi olla niin voimakasta, että se hallitsee elämää ja estää hoitoon hakeutumisen. Minulle on hyvin tuttua, että pelkopotilas siirtää tai peruu aikansa viime hetkellä. Olen tästä surullinen, koska koen että hammashoidossa  on monenlaisia keinoja auttaa erilaisissa tilanteissa.  Me hammaslääkäritkin olemme vain ihmisiä, enkä minäkään haluaisi tehdä sinulle mitään  ` väkisin `   tai niin, että se sattuu.

Jos hammashoito jää vuosien ajaksi väliin, hampaat voivat rapistua. Suussa on arkoja kohtia ja syöminen sekä hampaiden puhdistaminen sattuu. Kivusta voi tulla osa arkipäivää. Huonot hampaat voivat myös alentaa itsetuntoa, kun ei uskalla hymyillä tai hakeutua hoitoon. Me hammaslääkärit nähdään kyllä kaikenlaista!

Vaikka kärsit DENTOFOBIASTA olet sydämmellisesti tervetullut vastaanotoille Oral Tornioon ja Kemiin.  Muista kertoa pelostasi jo aikaa varatessasi. Uskalla tulla, vaikka se tuntuu vaikealta eikä sinun tarvitse peitellä omia tunteitasi. Ensimmäisellä käynnillä saatetaan saada kyyneliä aikaan. Se on osa ihmisyyttä, ja saa meissä aikaan empatian tunteita. Oralin vastaanotoilla meillä on juuri tarvittava aika SINUA varten ilman aikatauluja.

Vuosien saatossa olen kokenut uskomattomia matkoja pelkoasiakkaiden kanssa. On saatu edistettyä terveyttä ja estetiikkaa. 

SILLOIN MEILLÄ MOLEMMILLA ON TOSIAANKIN ISO SYY HYMYYN !