Palvelut

Dentofobiaa?

Se tarkoittaa hammaslääkäripelkoa. Kuulostaako tutulta?

Toivotan sydämmellisesti tervetulleeksi kaikenlaiset pelkopotilaat hoitooni Oral Tornioon tai Kemiin. Minulla on pitkä kokemus pelkopotilaista terveyskeskuksessa, sairaalassa sekä yksityisvastaanotolla. Olen hoitanut myös erilaisia erityisryhmiä ja sitä kautta on tullut kokemusta erityispiirteistä esim. aistiyliherkkyyksistä suun alueella.

Sairaalassa hoidan lähetteellä niitä pelkopotilaita, joiden hoito ei onnistu esilääkittynäkään. Esilääkitystä voidaan hyvin antaa turvallisina annoksina perustasolla eli yksityisvastaanotolla tai terveyskeskuksessa. 

Muita keinoja pelkoon on sinun ja minun tutustuminen sekä luottamuksen rakentaminen. Sinua kuunnellaan! Yksityisesti minun ei tarvitse välittää potilasjonoista tai aikatauluista, voin keskittyä paremmin vain sinuun! Olen tosi iloinen, että Oralin vastaanotoilla minulla on mahdollisuus tarjota parasta mahdollista hoitoa juuri sinulle ilman aikataulupaineita.

Yleishammaslääkärin toimenpiteet

Olen toiminut hammaslääkärinä noin 20v ajan eri sektoreilla. Terveyskeskuksessa, sairaalassa ja yksityishammaslääkärinä.

Olen saanut paljon kiitosta pelkopotilaiden hoidosta. Käytän tarvittaessa esilääkitystä. Kuuntelen potilaiden omia toiveita hoidosta.

Kaikenlainen yleishammaslääkärin alaan kuuluva hammashoito on osaamisaluettani. Oikomishoitoa en tällä hetkellä tee, mutta voin tarvittaessa ohjata sinut osaavalle kollegalle esim. kalvo-oikomishoitoon.

Iensairaudet eli parodontologia

Terveet hampaan kiinnityskudokset ovat tärkeä osa yleisterveyttä. Suussa oleva haavapinta voi olla kämmenesi kokoinen alue jos sairastat parodontiittia eli hampaiden kiinnityskudosten tulehdusta.

Parodontiitti eli hampaan kiinnityskudosten sairaus on merkittävä kansantauti. Se on väestössä alidiagnosoitu ja jää sen takia osin hoitamatta. Se voi olla pitkään piilevä ja oireeton. Ensimmäinen oire esim. hampaan märkäpaise tai kipu voi johtaa hampaan poistoon.   

Oireita ovat ienverenvuoto, hampaan lisääntynyt liikkuvuus ja siirtyminen, rakojen muodostuminen sekä märkävuoto ientaskuista.

Pahanhajuinen hengitys saattaa liittyä ientulehdukseen ja parodontiittiin.

 Parodontiitin taudin kulkuun voidaan vaikuttaa oikealla tutkimuksella, diagnoosilla ja yksisöllisiä syitä/ riskitekijöitä pohtimalla. Kaiken päämääränä on tulehduksen sammuttaminen. Yksillöllisesti juuri sinun tarvitsema hoito saa hyvää aikaan. Parempi tunne suussa, raikkaampi hengitys, tulehdusvälittäjien määrän vähentyminen koko kehossa ...ja tietenkin myös hampaiden säilyttäminen ovat hoidon päämääränä. Kroonisen pitkäaikaisen tulehdustilan sammumisella suussa   voi olla  myös edullisia vaikutuksia koko  ihmisen tulehduksillisiin sairauksiin kuten diabetekseen ja sydän / verisuonisairauksiin.  Hammasproteesit

Teen hampaiston saneerauksia joko yleissairauden /lääkityksen/leikkauksen vuoksi tai hampaiden huonon kunnon vuoksi. Poistettavien hampaiden tilalle suunnitellaan ja valmistetaan hammasproteesi yhteistyössä osaavan hammasteknikon kanssa. Proteesi voidaan valmistaa ns immediaattina eli märkään suuhun jolloin sinun ei tarvitse olla lainkaan ilman hampaita.

Jo olemassa olevaa proteesia voidaan myös huoltaa esim pohjaamalla tai lisäämällä hampaita.

Muita hammasproteettisia ratkaisuja ovat hammaskruunut, sillat, kuitusillat, kevytsillat ja implanttikruunut. Kysy rohkeasti eri vaihtoehdoistaa!

Neuvonta ja lääkehoidot

Hammashoidon ohessa annan yksilöllistä neuvontaa vaikkapa hampaiden puhdistamiseen liittyen, reikiintymisen vähentämiseksi, purentaongelmiin, nikotiinivieroitukseen ja värjäytymien ennaltaehkäisemiseen. 

Tärkeä osa mm ienkudossairauksien hoitoa on omahoidon ohjaus, potilaan sitoutuminen hoitoon ja tarvittaessa tupakkatuotteista vieroitus. 

 Käytän työssäni myös erilaisia farmakologisia hoitoja eli lääkehoitoja mm jos haluat päästä tupakoinnista eroon , puremalihasten rentoutusta, kärsit kroonisesta kasvokivusta tai suun limakalvojen vaivoista.  Käytän yhteistyöverkostoani ja ohjaan / lähetän sinut tarvittaessa oikeaan paikkaan missä oireita voidaan tutkia ja hoitaa vielä enemmän yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kesken.  Hankalimmat oireet tarvitsevat moniammatillista yhteistyötä, mutta huolehdin siitä että saat parhaan mahdollisen hoidon siellä missä toivot sen toteutuvan.